Wat je kunt leren van ScaleHub voor een fijn thuiskantoor: 7 tips.

by Thom van Wijk

Ook al verlangen de meesten onder ons naar kwalitatief beter contact met onze collega’s, één ‘heilig huisje’ lijkt voorlopig toch echt geslecht: we weten inmiddels dat thuiswerken een blijvende rol zal blijven spelen. Daarom wat tips die het thuiswerken mogelijk en plezieriger maken, ook op de lange termijn:

1. Een comfortabele bureaustoel is geen overbodige luxe

Er is intussen al veel geschreven over het hebben van een goede werkhouding. Maar niet iedereen heeft ruimte in huis voor een eigen kantoorhoek. Een logge bureaustoel aan de eettafel is niet wat je in gedachten had, laat staan dat grote scherm. Ons advies, maak toch die afweging. Of je nu geld steekt in een nieuwe stoel of fysiotherapie. Met de stoel ben je sneller klaar!

2. Zorg voor een schone en opgeruimde werkplek

Geen plek voor extra zaken als een agenda of een koffiemok naast je laptop? Let qua hygiëne in deze tijd vooral op oppervlaktes die veel aangeraakt worden, zoals toetsenborden, muizen en je telefoon. 

3. Verbeter je thuis akoestiek

Akoestiek is een onderschat onderdeel van geconcentreerd werken. De meeste afleiding is namelijk vrij onvoorspelbaar. Denk aan de boormachine of grasmaaier van de buren, de langsrijdende motor, of je partner die ook thuis werkt en veel meetings heeft. Kijk dan eens naar een akoestisch paneel als jij of je partner veel belt, of investeer in een goede noice cancelling headphone. 

4. Goeie koffie begint bij de bonen en eindigt met een goed koffieapparaat

Voor onze ScaleHub locaties is natuurlijk de nodige research gedaan. En ook nu raden we de koffie van Moyee aan – ook voor de thuiswerkers. Niet alleen omdat het hele goede en lekkere koffie is, maar ook verantwoord, omdat de boeren in Afrika meeprofiteren in de keten. En wellicht doet het je ook een beetje denken aan je ScaleHub kantoor?

Wij geven 6 zakken Moyee koffie weg aan iedereen die nog een extra goede thuiswerktip heeft. 

De winnaar krijgt een mooi Mendo koffietafelboek.

5. Investeer in een whiteboard

De hele dag naar een scherm staren met 30 open browsertabs is niet de beste manier om overzicht te behouden, laat staan complexe zaken te visualiseren en te delen met je collega’s. Veel blijft steken in je hoofd en online tools zijn niet altijd even flexibel. Investeer daarom in een goed whiteboard/prikbord om je gedachtes of planning beter te structureren.

6. Vervang afleiding met inspiratie

Plaats zaken die je afleiden zoveel mogelijk uit zicht. Maar zorg ook voor voldoende inspiratie. Mijn persoonlijke tip, wij hebben ons kantoor ingericht met een aantal mooie koffietafel boeken, waar je fijn in kan bladeren, als je het even niet meer weet. De beste tip krijgt van ons daarom een mooi boek cadeau. 

7. Richt je kantoor effectiever in

De ruimte die ontstaat door de 1,5 meter regel biedt ook kansen voor de ruimte en de manier waarop we het kantoor gebruiken. Denk aan een alternatieve en productievere inrichting waardoor het kantoor nog geschikter wordt voor activiteiten die thuis lastiger zijn zoals brainstorms, team meetings, 1-on-1’s of presentaties.

Wij kijken uit naar jullie tips. De winnaars van de Moyee koffie en het Mendo platenboek horen het zo snel mogelijk! 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

[wpml_language_selector_widget]